​​​​​​​​​​​YOUR NEW DIMENSION
OF POSSIBILITIES

TEKESIN INNOVAATIOSTELIT

3DSTEP:in palvelut ja TEKESin innovaatioseteli on lyömätön yhdistelmä (arvo 5000€). Innovaatioseteli on tarkoitettu PK-yritysten tuotteiden, palveluiden ja prosessien kehitykseen, sekä tiedon ja osaamisen kasvattamiseen. Tässä siis riskitön väylä päästä kokeilemaan 3D-tulostamisen mahdollisuuksia käytännössä. Lue lisää TEKESin sivuilta.


Olemme lanseeranneet uuden täysin maksuttoman palvelun yrityksille. Tavoitteena 3D Kartoituksella on kaivaa esille metallien tulostuksen potentiaali yrityksissä, jonka pohjalta voimme viedä asiaa yhdessä eteenpäin. Lue lisää

TeknologiatSLM 280HL metallitulostin

Viimeisimmän sukupolven ja teknologian SLM-lasersulatusjärjestelmä. Tulostin käyttää perusmateriaalina hienoa metallijauhetta tiheydeltään 99,9% homogeenisten metallikappaleiden tuottamiseksi. Komponentin geometria rakennetaan kerros kerrokselta käyttäen 3D-mallista saatavaa poikkileikkaustietoa.
SLM 280HL - tulostin on varustettu monilaserteknologialla ja suljetulla jauhekierrolla tulostusnopeuden sekä laadun takaamiseksi.


Tulostustilavuus:
280 x 280 x 365 mm3

Ensisijaiset materiaalit:
- Ruostumaton teräs 316L, lataa speksit
- Alumiiniseos AlSi10Mg, lataa speksit
- Työkaluteräs 1.2709, Maraging, lataa speksit

Tulostetut materiaalit ovat erittäin tiiviitä ja hyvin hitsattavissa. Koneistettavuus on myös hyvä. Lämpökäsittelyillä voidaan vaikuttaa materiaaliominaisuuksiin ja säätää ne sovelluskohteen mukaa.Lataa tästä työkaluteräksen lämpökäsittelyspeksi.


Muita mahdollisia materiaaleja mm.:
- Titaani-seokset
- Inconel-seokset
- Koboltti-Kromi Co-Cr

SLM 280HL metallien lasersulatusjärjestelmä, lähde: SLM Solution GmbH
EOSP760 muovien lasersintrausjärjestelmä, lähde: EOS GmbH

Muovituotteiden valmistus laser sintraus tekniikalla

Laser sintraamalla valmistetut kappaleet täyttävät vaativatkin tarpeet niin mekaanisten ominaisuuksien kuin geometristen toleranssienkin suhteen. Tässäkin tekniikassa kappale valmistetaan suoraan 3D-mallista saatavan poikkileikkaustiedon perustella kerros kerrokselta kasvattaen. Käytössämme oleva laitekanta soveltuu niin pienempien kappaleiden sarjavalmistukseen kuin suurempienkin prototyyppien tekemiseen kustannustehokkaasti.

Laitteisto:
- EOS P1`, tulostustilavuus 250 x 200 x 330 mm3
- EOS P3`, tulostustilavuus 340 x 340 x 620 mm3
- EOS P7`, tulostustilavuus 700 x 380 x 580 mm3


Materiaalit:
- Polyamidi PA2200
- Polyamidi PA3200, lasikuituivahvistetttu
- Polypropyleeni PP R-201
- Termoplasti Duraform Flex
- Polystyreeni PS