​​​​​​​​​​​YOUR NEW DIMENSION
OF POSSIBILITIES

3D Kartoitus - pintaa syvemmälle

On aika siirtyä sanoista tekoihin! Seminaarit on kuunneltu ja perustiedot hallussa. 3D Kartoitus on maksuton palvelu yrityksille. Tavoitteena tällä hyvin suunnitellulla kartoituksella on löytää metallien 3D-tulostuksen hyödyntämistavat yrityksessä. Kartoituksen pohjalta tuotteiden ja toiminnan kehitys voi jatkua selkeiden oivallusten pohjalta.

3D Kartoitus on n. 2 tunnin työskentely, jossa on mukana 3DSTEPin teknologiajohtaja Vesa Kananen sekä henkilöitä asiakasyrityksen tuotehityksestä, ostosta ja tuotannosta. Kartoituksen sisältö on seuraava:

 1. Asiakasyrityksen yritysesittely, 3DSTEP yritysesittely
 2. Tuotekehityksen näkökulma
 3. Uustuote hankkeet, Prototyyppi tarpeet, Tuotteen ydinkomponentit ja optimointimahdollisuudet
 4. 3DSTEPin näkemys potentiaalista
 5. Oston näkökulma
 6. Kalliit, monimutkaiset komponentit, Yksittäiset kappaleet ja pienet sarjat, Hitaasti liikkuvat varaosat
 7. 3DSTEPin näkemys potentiaalista
 8. Tuotannon näkökulma
 9. Kiinnittimet ja tuotannon apuvälineet, Työkalut, Hankalat omavalmisteosat
 10. 3DSTEPin näkemys potentiaalista

Kartoituksessa ei tarvitse olla välttämättä mukana henkilöitä kaikilta osastoilta. 3DSTEP laatii kartoituksesta kirjallisen raportin, joka toimitetaan asiakasyritykselle. Ota yhteytä, niin sovitaan ajankohta: vesa.kananen@3dstep.fi tai +358414302654 Kartoituksia teemme läpi Suomen!


3D Koulutus - oivalluksista osaamiseen

3D-tulostus on uusi tapa ajatella tuotteita, palveluita tuotantoa ja liiketoimintaa. Osaamispääoman rakentaminen kannattaa aloittaa nyt.

3DStep valmentaa organisaatiosi 3D-tulostamisen hyödyntäjäksi. Oppijakeskeisten koulutusten ja kokeilujen avulla oivallat teknologian tarjoamat mahdollisuudet konkreettisesti ja tehokkaasti. Tutustu koulutusratkaisuihimme. Lisätietoja: Toimitusjohtaja Pekka Ketola, pekka.ketola@3dstep.fi, p. 050 5534783


Seuraavat kaikille avoimet koulutuspäivät:

17.5.2017 klo 9:00 - 12:00 ja 8.6.2017 klo 13:00 - 16:00

 • Koulutuspaikka 3DSTEP Innovaatiokeskus Ylöjärvellä
 • Hinta 160€alv0%/henkilö
 • Ilmoittaudu mukaan, info@3dstep.fi

KOULUTUSRATKAISUT

1. JOHDANTO: Mitä yrityksen pitää tietää 3D-tulostuksesta? Oivalluttava 3D-tulostuksen johdanto tarjoaa ajantasaisen yleiskuvan 3D-tulostuksen nykytilasta ja seuraavista askelista. Koulutuksen jälkeen yrityksellä on riittävä yleistieto sopivasti oivallettuna. Kesto: 3 tuntia.

 • Kenelle: Organisaatiot ja tiimit, joiden on ymmärrettävä 3D-tulostuksen nykytilanne.
 • Ideoita: organisaation kehitys, TYKY-päivä, aamukahvitilaisuus, toiminnan suunnittelu, VESO-päivä.


2. SOVELLUKSET: Miten yritys hyödyntää 3D-tulostusta? 3D-tulostuksen sovellukset on paikallaan, kun pelkkä yleistieto ei riitä, vaan on pureuduttava syvemmälle menetelmän tarjoamiin mahdollisuuksin, sekä tuotettava ideoita omaan toimintaan. Koulutukseen yhdistetty innovaatiotyöskentely tuottaa tehokkaasti sekä tietoa että taitoa. 3 tuntia.

 • Kenelle: Yritys tai organisaatio, joka haluaa löytää 3D-tulostuksen konkreettiset sovellusmahdollisuuksia.
 • Ideoita: Strategiatyön pohjustus, tuote- ja palvelukehitys, laitehankinnan pohtiminen, tiimikehitys, innovaatiotyö


3. SUUNNITTELU: Miten suunnittelen 3D-tulostusta varten? Suunnittelu ja 3D-tulostus tarjoaa perustiedot, jotta tuotteen suunnittelussa voidaan hyödyntää 3D-tulostuksen tarjoamat mahdollisuudet täysipainoisesti. Perusteet ja nyrkkisäännöt 4 tuntia. Optio: Syventävä osuus 4 tuntia.

 • Kenelle: Tuotesuunnittelijat, muotoilijat, tuotekehittäjät
 • Ideoita: Tuotteen optimointi, tuotannon optimointi, suunnitteluosaaminen, tiimikehitys.


4. TUOTE: Miten luon uuden tuotteen? 3D-tulostuksen mestarikurssi on 48 tunnin intensiivinen työskentely, jonka kuluessa ideoidaan ja konseptoidaan uusi tuote, ja tehdään siitä ensimmäiset prototyypit. Mestarikurssi on samanaikaisesti huima oppimiskokemus, innovaatiotyöskentely ja tuotekehityshyppy.

 • Kenelle: Tuotekehitystiimi, organisaatio ja kumppanit yhdessä.
 • Ideoita: Tuotekehitys, Innovaatiotyöpaja, Hackathon, co-creation, tehovalmennus


5. AMMATTI: Miten opimme 3D-tulostuksen ammattilaisiksi? 3D-tulostuksen Osaaja on 10 päivän oppimiskokonaisuus, joka tarjoaa monipuolisesti 3D-tulostuksen tietoa, taitoa ja verkostoja. Kokonaisuus sisältää 6 lähipäivää, sekä 4 etäpäivää. Jokainen osallistuja tekee kurssin aikana syventävän harjoitustyön.

 • Kenelle: Suuri yritys, alueellinen kehitysorganisaatio, tiedepuisto, oppilaitos
 • Ideoita: Ammattikoulutus, muuntokoulutus, tekemällä oppiminen, työvoimakoulutus, täydennyskoulutus, R&D -tiimin kehitys


6. ALUEKEHITYS JA KILPAILUKYKY: Alueellista kilpailukykyä 3D-tulostuksella! 3D-tulostuksen Akatemia on 12 kuukauden alueellinen kehityskokonaisuus, joka synnyttää voimakkaan kehityspolun tuottaen kansainvälisiä verkostoja, uusia yrityksiä ja uudenlaista yhteistoimintaa.

 • Kenelle: Maakunta, instituutti, teollisuuden kehitysorganisaatio
 • Ideoita: Alueellisen vetovoiman ja osaamisen kehittäminen

7. JOHTAMINEN: 3D Printing Executive Program on kokeneen johdon, tuotekehityksen ja liiketoiminnan kehittäjien syventävä ohjelma 3D-tulostuksen maailmaan. Lokakuussa 2017 käynnistyvä koulutus toteutetaan yhteistyössä Edutechin kanssa. Lisätietoja Edutechin sivuilta.