​​​​​​​​​​​YOUR NEW DIMENSION
OF POSSIBILITIES

Mediatiedote 19.6.2017 - vapaa julkaistavaksi


3D-tulostuksen ketterät kokeilut ja joustava tuotevalmistus kaikkien saataville


Ylöjärvi – 19.6.2017 – 3DStep Oy, suomalaisen teollisen 3D-tulostuksen edelläkävijä, tuo metallien 3D-tulostuksen kaikkien yritysten saataville uuden kokonaisvaltaisen 3D-tulostuksen palvelukokonaisuuden muodossa. Palvelu käynnistyy heti.

Teollinen 3D-tulostus on suomalaisille yrityksille merkittävä mahdollisuus luoda kilpailukykyä, uudistaa tuotekehitystä ja tuotteita, sekä tehostaa tuotantoa. 3D-tulostus antaa uusia vapauksia tuotteiden muotoiluun, mahdollistaa ketterät kokeilut sekä nopeuttaa itse valmistusprosessin alkuunsaamista. 3D-tulostuksella voidaan valmistaa kappaleita, joiden tuotanto ja työstäminen ei perinteisillä valmistusteknologioilla ole mahdollista. 3D-valmistusteknologia avaa siten mahdollisuuksia täysin uudenlaisiin, pienempiin tai kevyempiin tuotemalleihin ja rakenteisiin. 3D-tulostus soveltuu erityisesti piensarjojen ja yksittäiskappaleiden tuotantoon.

3DStep Oy tuo 3D-tulostuksen jokaisen suomalaisen yrityksen saataville ja yrityksen tarpeisiin sovitettuna. Uuden 3D Printing as a Service (3DPaaS) -palvelun käyttäjä voi keskittyä tehokkaammin ydintoimintaan samalla kun palvelu mahdollistaa 3D-tulostuksen nopean ja kustannustehokkaan käyttöönoton osana yrityksen omia tuotekehitys – ja tuotantoprosesseja. 3DPaas -palvelussa asiakas saa käyttöönsä oman luotetun asiantuntijatiimin yrityksen tarpeisiin räätälöitynä.

“Teollinen 3D-tulostus on monitahoinen yhdistelmä teknologista osaamista, suunnittelukykyä ja prosessien hallintaa. Erityisesti pk-yrityksille tämän uuden erityisosaamisen rakentaminen on hidasta tai jopa ylivoimaista. 3DStepin 3DPaaS-palvelun avulla yritys voi siirtyä suoraan 3D-tulostuksen täysimittaiseksi hyödyntäjäksi”, toteaa 3DStep Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ketola. ”Kokenut tiimimme pystyy vastaamaan kaikkiin teollisen 3D-tulostuksen tarpeisiin asiantuntevasti ja nopeasti yrityksen omassa mittakaavassa – oli sitten kyseessä osaamisen kehittäminen, tuotteiden suunnittelu tai valmistus sarjatuotantona”, jatkaa teknologiajohtaja Vesa Kananen 3DStep Oy:stä.

3DStep Oy

3DStep Oy on Pohjoismaiden monipuolisin teolliseen 3D-tulostukseen keskittyvä yksityinen yhtiö. Vuonna 2016 perustetun yhtiön 3D-tulostuksen tehdas sijaitsee Ylöjärvellä. Metallien 3D-tulostuksen ja 3D-teknologioiden koulutuksen lisäksi yrityksen sovellusalueita ovat mm. muovien, elintarvikkeiden ja komposiittien tulostus. 3DStep toimii myös 3D-tulostuksen teollisten toimijoiden, kehittäjien ja teknologiasta kiinnostuneiden yhteisön, Masters’ Studion, yhteisöjohtajana.

Lisätietoja

Pekka Ketola, toimitusjohtaja

pekka.ketola@3dstep.fi

p. 050 5534783

www.3dstep.fi

Facebook: 3dstepoy

Twitter: @3DStepOy


Mediatiedote 29.8.2016 - vapaa julkaistavaksi

Kauan odotettu täyden palvelun 3D -tulostus nyt saatavilla Suomessa

Pirkanmaalle on noussut Suomen ensimmäinen täyden palvelun 3D -tulostuksen innovaatiokeskus, joka tuo teollisen mittakaavan monipuoliset suunnittelu-, valmistus- ja koulutuspalvelut saman katon alle ja kaikkien saataville. Innovaatiokeskuksen toteuttaa ja sen toiminnasta vastaa 3D STEP Oy.

Suomen suurin ja edistynein metallitulostin SLM 280HL on 3DSTEP Innovaatiokeskuksen uusin hankinta. - Voimme nyt vastata suomalaisen teollisuuden tarpeisiin prototyyppien valmistuksesta sarjatuotantoon, lupaavat Jani Käkelä, Vesa Kananen ja Pekka Ketola (vasemmalta oikealle).

Tuoreimpana hankintanaan yritys esittelee Suomen suurimman ja edistyneimmän metallitulostimen, SLM 280HL:n, jolla voi tulostaa muun muassa ruostumatonta terästä, titaania ja alumiinia.

Merkittävintä 3D -tulostuksen luomissa mahdollisuuksissa on sen positiivinen vaikutus tuotantokehityssykliin, kustannustehokkuus ja valmistusaikojen lyheneminen.

  • 3D -tulostuksen teknologiat ovat nyt valmiina teolliseen käyttöön. Ne mahdollistavat yrityksille muun muassa nopeammat tuotekehityssyklit, uudenlaiset tuotteet sekä konkreettisia kustannushyötyjä erityisesti piensarjavalmistuksessa, kertoo 3DSTEPin toimitusjohtaja Pekka Ketola innovaatiokeskuksen luomista mahdollisuuksista.


3D -tulostustekniikka mahdollistaa radikaalisti entistä nopeammat tuotekehitysprosessit, lähes rajoituksettoman muotovapauden tuotteille sekä uuden sukupolven tuotteiden sarjavalmistuksen.

  • Yksi 3D -tulostuksen vahvuuksista on, että sen avulla voidaan toteuttaa monimutkaisiakin tuoterakenteita aikaa, vaivaa ja rahaa säästen. Lisäksi tuotteen painosta saadaan tarvittaessa parhaimmillaan jopa 80 % pois, listaa Ketola.

Koulutuspalvelut ja yhteisötoiminta kuuluvat olennaisena osana 3DSTEP -innovaatiokeskuksen toimintaan. Ala tarjoaa uusia innostavia uramahdollisuuksia esimerkiksi ICT -alalta työttömäksi jääneille ammattilaisille.


- Olemme vastanneet jo kauan kentällä velloneeseen toiveeseen teollisen 3D -tulostuksen saralla vallitsevien mahdollisuuksien realisoinnista luomalla konkreettisia puitteita ja resursseja alan kehitykselle, kertoo Ketola.

Käytännössä tämä tarkoittaa koulutuspalvelujen ohessa sitä, että 3D -tulostustekniikasta kiinnostuneet ja sen käyttöä aloittelevat yritykset pääsevät testaamaan tulostusprosesseja sekä valmistamaan omia tuotteitaan innovaatiokeskuksen laitteilla ja tuella.


LISÄTIEDOT:
3DSTEP Oy www.3dstep.fi
Facebook: 3DStepEvent
Twitter: @3DStepEvent


3DSTEP OY, Pekka Ketola, toimitusjohtaja, p.050-553 4783 pekka.ketola@3dstep.fi
Tiedottaja Tina Finn, p. 045-889 6401, tina@tarinatori.fi


3DSTEP -TAPAHTUMA TUO 3D TULOSTUSTEKNIIKAN HUIPPUOSAAJAT TAMPEREELLE
Tampereella 4.-5.10.2016 järjestettävä 3DSTEP -tapahtuma kokoaa paikalle ammattimaisen 3D - tulostuksen kansainvälisen kärjen. Kaksipäiväinen tapahtuma koostuu ammattilaisille suunnatuista seminaareista ja workshopeista sekä 3D näyttelystä, joka on avoin kaikille.
Lisätiedot: www.3dstep.fi Facebook: 3DSTEP Event Twitter:@3DStepEvent